האקדמיה הקולינרית של בולטהאופ - אוכל תאילנדי

המטבח התאילנדי 2.0

01.01.19
יום שלישי
בשעה 18:30
400 ש"ח

המטבח התאילנדי הוא מטבח אקלקטי המושפע משכניו. את האגרול, האטריות והשימוש בווק תרם המטבח הסיני, כמוהם גם את הסויה והטופו. תבשילי קארי חריפים ומלוחים חצו את הגבול הצפוני מהמטבח הבורמזי. מנות חריפות ונועזות נדדו משבטי לאוס בצפון מזרח הממלכה, ומהמטבח המלאי וההודי בדרום הגיחו השפעות מוסלמיות ותבלינים חמים כמו כוכב אניס, ציפורן וקינמון.
בסדנת המטבח התאילנדי הראשונה, למדנו את בסיס איזון הטעמים שבין חמוץ-מתוק-מלוח וחריף והכרנו מנות רחוב המאפיינות את העיר הגדולה ומרכז המדינה- בנגקוק. בסדנת המטבח התאילנדי 2.0, נלמד כיצד לכתוש משחת קארי טרייה, להכין אטריות ביצים, ואת השימוש בירקות בוסר. במשך 3 שעות, נכין ונטעם מגוון מנות תאיות מפתיעות ונועזות, המושפעות ממטבחי האזור.
 

המנות שיוכנו בסדנה:

  • "טונג טאנג״- ׳כיסוני כסף׳, מטוגנים במילוי פרגית ועשבים
  • דג שלם מאודה ברוטב שום וצ׳ילי
  • ״סום טאם מא מואנג״- סלט מנגו בוסר
  • ״ים נו אה״- נתחי בשר צרובים בליווי רוטב פלפלים חריף
  • ״קאו סוי״- מנת אטריות ביצים בקארי עם עוף 
  • מנגו וסטיקי רייס
טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.