מתכון קוקלה טלה

קוקלה טלה עטופה בכרוב אדום וסלק
 

מצרכים:
1 יח' כרוב אדום
400 גרם צוואר טלה טחון
120 גרם סולת
50 גרם רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
1 יח' ביצה 
2 כפות כוסברה קצוצה
חצי כפית כוסברה טחונה
חצי כפית כמון טחון
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות וחצי פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח


מצרכים לרוטב:
2 כוסות מים/ציר
2 יח' סלק מגורדות בפומפייה
2 כפיות מלח
3 כפות מיץ לימון
חצי כפית כורכום
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר, מוציאים מהכרוב את הגזע ומבשלים במים עד שהעלים רכים ונפרדים בקלות. "מקלפים" את עלי הכרוב ומצננים בצד.
מערבבים יחד את מרכיבי הקוקלה, יוצרים קציצות מאורכות ועוטפים בעלי הכרוב. מסדרים בגסטרונום מתאים.
בסיר נפרד מביאים לרתיחה את מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל הכרוב, מכסים וצולים בתנור 10 דקות ב-220 מעלות מנמיכים ל-150 מ"צ וצולים שלוש שעות נוספות.
מגישים עם סלסה של סלרי ופטרוזיליה עם לימון ושמן זית.

שתף: