מתכון קאו סוי - אטריות ביצים בקארי עם עוף

״קאו סוי״- מנת אטריות ביצים בקארי עם עוף 

 

מצרכים למחית ה-'קאו-סוי':

1 תרמיל הל שחור

1.5 כפות זרעי כוסברה

1/2 כפית זרעי כמון

8 פלפלים אדומים מיובשים מסוג 'פואיה' או 'גוואנחילו' (נקיים מזרעים ועוקץ ומושרים במים חמים)

1 כפית מלח דק

1 גבעול למון גראס פרוס דק (חלק לבן ורך בלבד)

4 פרוסות גלאנגל טרי/ קפוא פרוסות דק

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק

7 שיני שום קצוצות

7 בצלצלי שאלוט קצוצים

2 יח' פילה אנשובי משומר בשמן

 

מצרכים להכנת הקארי:

3 כפות שמן צמחי

3 כפות ממחית ה-'קאו-סוי'

1 כף כורכום

1/2 כפית אבקת קארי הודי

1/4 כוס רוטב דגים

2 כפות רוטב סויה

90 גר' סוכר דקלים

1.5 כפיות מלח דק

6 ירכיים של עוף

1.250 ליטר חלב קוקוס לא ממותק

 

מצרכים להכנת האטריות:

500 גרם קמח פסטה

5 חלמונים

1 ביצה שלמה

כפית מלח דק

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את האטריות- שמים את הקמח במעבד מזון עם להב חדה, מוסיפים את החלמונים, את הביצה השלמה ואת המלח. מעבדים יחד על למרקם פירורי ואחיד. מוציאים ולשים כ- 10 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר. לאחר שהבצק התקרר, פותחים במכונת פסטה עד לדרגת העובי הרצויה (רצוי לשמור על עובי עבה יחסית ולא דק מדי)\ מקמחים היטב ומניחים בצד.
  2. קולים את התבלינים השלמים- מרוקנים את תרמיל ההל השחור. מחממים מחבת יבשה, קולים את זרעי הכוסברה, הכמון ואת זרעי ההל. כ- 3 דקות עד להפצת ניחוח. מסירים הבה ומניחים לצינון, כותשים במכתש ועלי/ טוחנים במטחנת תבלינים לאבקה דקה.
  3. כותשים את מחית הקארי במכתש ועלי (עדיף מגרניט)- מתחילים בכתישת הפלפלים האדומים, יחד עם המלח הדק. כותשים כ- 5 דקות, מוסיפים את הלמון גראס וכותשים עד שהמשחה חלקה. עושים את אותו הדבר עם שורש הגלאנגל, הג'ינג'ר, השום ובצלצלי השאלוט. מוסיפים את התבלינים היבשים ואת האנשובי וכותשים עד לקבלת מחית חלקה (כ-15 דקות). (ניתן לעבד את כל המרכיבים במעבד מזון למחית חלקה)
  4. הכנת העוף- מחממים סיר גדול ובו חלב הקוקוס וחלקי העוף, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ- 40 דקות, עד שהעוף מוכן. מוציאים את העוף ומסננים את החלב לקערה- מניחים בצד.
  5. הרכבת התבשיל- מחממים את השמן ומתחילים בטיגון המחית (3 כפות). מטגנים את המחית עד להעלמות ריח הבצל הנא, כ- 4 דקות. מוסיפים את אבקות הכורכום והקארי, מטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את סוכר הדקלים, המלח, הסויה ורוטב הדגים. מבשלים כדקה נוספת. מוסיפים את חלב הקוקוס שבו בושל העוף, מביאים לרתיחה עדינה ובעבוע קל כ- 10 דקות. מוסיפים את חלקי העוף לחימום. מצמצמים מעט.
  6. מבשלים את האטריות- בסיר מים גדול, עד לקבלת מרקם רך ונגיס מעט.
  7. מגישים את התבשיל- מניחים מעט מהאטריות בקערה, מוזגים עליה מן התבשיל ומהעוף. מגישים לצד פלחי ליים טרי (לסחיטת על המנה) וצ'ילי יבש בשמן (או כל משחת פלפלים חריפה שאוהבים).
שתף: