בולטהאופ האקדמיה לבישול

כיסונים מאסיה

04.03.18
יום ראשון
בשעה 18:30
350

מסורת הגשת מאכלי כיסונים קיימת מאות שנים. כמעט לכל מטבח בעולם ניתן לשייך מנת כיסונים המאפיינת את הטעם והגידולים האזוריים. למעשה אין זו הפתעה, ישנה נוחות ואלגנטיות מענגת באכילת כיסון, בחדירה אל תוך מעטפת רכה ודקה של מלית חמימה בביס אחד עסיסי. בין אם אלו בצקים מקמח חיטה, סולת, אורז, או אפילו קמח חומוס, מעובדים לבצקים רגילים או מועשרים בשומן, מבושלים או מאודים, מטוגנים ואף לעיתים אפויים, מוגשים במרק או סתם לבדם. כיסונים קטנים או גדולים, בעלי מעטפת דקיקה או בשרנית, מגיעים במילוי ירקות שונים או בשרים על כל סוגיהם, קצוצים גס או טחונים דק-דק. למעשה, הם יכילו כל דבר שנרצה. את כל אלה לא נוכל ללמוד בסדנה אחת, ובטח לא ב-3 וחצי שעות, אמנם כן נעשה טבילה מענגת בעולם שכולו קיפולי בצק על מילויים, לצד דברים מענגים נוספים.
 
המנות שיוכנו בסדנה שכולה מעשית:
· "פירשקי"- כיס בצק שמרים אפוי, ממולא כרוב ובצל מאודים
· "וון טון"- כיסונים דקיקים עוטפים פרגית ועשבים, מבושלים במרק עוף סיני ארומטי
· "שאן ג׳יאן באו" - כיסוני שמרים עשויים בטיגון-אידוי, ממולאים בבשר בקר
· "מנטו"- כיסון בצק בוכרי עם בשר כבש קצוץ על הסכין, מאודה בציר כבש ועשבים
·  "סמוסה" הודית- כיסוני בצק חומוס מטוגנים, במילוי תפוחי אדמה ואפונה מתובלים לצד צ'אטני
· קינוח וון טון מטוגן

טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.