האקדמיה הקולינרית של בולטהאופ - אומנות הפסטה
האקדמיה הקולינרית של בולטהאופ - אומנות הפסטה

אומנות הפסטה

30.04.18
יום שני
בשעה 18:30
400

אומנות הפסטה - ההרשמה בעיצומה!

רובנו כבר הספקנו לגדול על פסטה, הספגטי בעגבניות, הלזניה ואפילו ניוקי שכבר ניתן לקנות בסופר.

כל אלה אינם מתחילים לגרד את פני השטח מעולם ומלואו של קמחים, בצקים, קיפולים, טכניקות הכנה ואינסוף צבעים, טעמים ומרקמים של פסטה ארטיזנלית בעבודת יד.

מ"כריות" פסטה צפון איטלקיות מבצק חלמונים חלק כמשי, עד ניוקי רומאי עתיק מבצק סולת מחוספס ובאותו זמן אוורירי ומנחם וכל מה שביניהם.
בסדנה הזו נשבור כמה מוסכמות ונשלב טכניקות איטלקיות מסורתיות עם חומרי גלם וטעמים מקומיים ועונתיים.
אז בואו נקמח את שולחן העץ, נחבר אליו מרדדת, נרתיח סיר גדול של מים מומלחים, נפשיל שרוולים ונחקור את האומנות העתיקה של הכנת פסטה וניוקי בשיטות העתיקות, אך בגישה עדכנית וקלילה.

בין המנות שנכין יחד בסדנא:

  • ניוקי אלה רומאנה- כופתאות סולת אפויות על וואלוטה אפונה טרייה ומסקרפונה
  • אניולוטי עשבי חורף וריקוטה פרסקה- בר בלאן זעתר טרי
  • מנדילי די סטה- "מטפחות פסטה" מונחות על ביצה עלומה, קרם דלעת ולקט פטריות צרובות
  • ניוקי תפוח אדמה טרי- עם קרעים של בר ים שלם במלח, חמאה חומה, מרווה ואפונה טרייה
  • "מילפיי" מדפי פסטה עדינים ופריכים- פטיסייר הדרים אוורירי

*סדנה זאת הינה מעשית

 

צילום: דן לב

טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.