| Culinary Academy | האקדמיה הקולינרית

כיסונים מאסיה

15.11.17
יום רביעי
בשעה 18:30
הסדנא הבאה:
20.12.17
יום רביעי
בשעה 18:30
400

מסורת הגשת מאכלי כיסונים קיימת מאות שנים. כמעט לכל מטבח בעולם ניתן לשייך מנת כיסונים המאפיינת את הטעם והגידולים האזוריים. למעשה אין זו הפתעה, ישנה נוחות ואלגנטיות מענגת באכילת כיסון, בחדירה אל תוך מעטפת רכה ודקה של מלית חמימה בביס אחד עסיסי. בין אם אלו בצקים מקמח חיטה, סולת, אורז, או אפילו קמח חומוס, מעובדים לבצקים רגילים או מועשרים בשומן, מבושלים או מאודים, מטוגנים ואף לעיתים אפויים, מוגשים במרק או סתם לבדם. כיסונים קטנים או גדולים, בעלי מעטפת דקיקה או בשרנית, מגיעים במילוי ירקות שונים או בשרים על כל סוגיהם, קצוצים גס או טחונים דק-דק. למעשה, הם יכילו כל דבר שנרצה. את כל אלה לא נוכל ללמוד בסדנה אחת, ובטח לא ב-3 ושעות, אמנם כן נעשה טבילה מענגת בעולם שכולו קיפולי בצק על מילויים, לצד דברים מענגים נוספים.
 
המנות שיוכנו בסדנה שכולה מעשית:
· "פירשקי"- כיס בצק שמרים אפוי, ממולא כרוב ובצל מאודים
· "וון טון"- כיסונים דקיקים עוטפים פרגית ועשבים, מבושלים במרק עוף סיני ארומטי
· "שיה-וואן באו" - כיסוני שמרים עשויים בטיגון-אידוי, ממולאים בבשר בקר
· "מנטו"- כיסון בצק בוכרי עם בשר כבש קצוץ על הסכין, מאודה בציר כבש ועשבים
·  "סמוסה" הודית- כיסוני בצק חומוס מטוגנים, במילוי תפוחי אדמה ואפונה מתובלים לצד צ'אטני
· קינוח וון טון מטוגן

טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

מתוק, מתוק... לנוער

25.10.17
יום רביעי
בשעה 18:30
350

מתאים בעיקר לבנות שאוהבות מתוקים:
ליצור, לצלם, לתייג, לארח ולאכול. 
שווה לבוא עם חברה/ות. יהיה כיף!

 

בין המנות שיוכנו בסדנה:

  • Homemade קסטות
  • קאפקייק מרבל הפתעה
  • חטיף מרשמלו קריספי
  • דונאטס
  • מקרונים
  • עוגת מראה
טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

פסטה טריה ברוטב עגבניות

חומרים:

בצק פסטה:

500 גרם קמח

5 ביצים

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

רוטב עגבניות:

1 קילו עגבניות חתוכות גס

3 שיני שום

4 פרוסות צ'ילי חריף

3 כפות שמן זית


 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

מערבבים יחד לבצק

עוטפים בניילון נמצד

מכניסים למקרר למנוחה של שעה

 

הכנה:

מטגנים שום וצ'ילי בשמן זית

מוסיפים את העגבניות

מלח פלפל

מבשלים עד שהעגבניות רכות הופכות לרוטב

מסננים וזה הבסיס לרוטב.

שתף:

אסיאתי בריא

29.11.17
יום רביעי
בשעה 18:30
350

האהבה למטבח האסייתי מגיעה מעקרונות שמנחים את הבישול שלי:
טריות,בריאות טעם מצויין וזמן הכנה קצר.
זהו מטבח שמורכב: מירקות טריים, המון ירק ירוק, ג׳ינג׳יר וכורכום טרי שהם מזונות-על.
זמן הבישול קצר מה שמשאיר ערכים תזונתיים חיוניים במנות. 
כל המנות צבעוניות ואסתטייות והטעם…
הטעם ממכר!
 
 
מה נכין:

  • סלט פאפיה
  • סלט טריו אצות
  • ספרינג רול עם רטבים 
  • קארי ירוק בטופו
  • אטריות שעועית
  • מרק טום קה
  • סורבה קוקוס
טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

ממולאים עם נוף

17.11.17
יום שישי
בשעה 10:30
450

בשנתיים האחרונות המטבח הערבי התחיל להיכנס בצורה מסיבית לסצנה הקולינרית העכשווית בישראל לאור העובדה שהוא מושתת על חומרי גלם מקומיים וטריים. המטבח הערבי בישראל מושפע הן מהמטבח הלבנוני, הסורי והתורכי.
זוכת מאסטר שף ד"ר נוף עתאמנה אסמעיל מבשלת את המטבח הערבי המקומי המבוסס על חומרי גלם מקומיים וטריים עם הענקת טוויסט מודרני הן בהגשה והן בדרך ההכנה של המאכלים.

הסדנא שייצרנו עבורכם היא סדנא הכוללת את המאכלים מבית סבתא, מאכלים סורים ולבנונים ייחודיים על מנת ללמוד את רזי המטבח הערבי המקומי כפי שהיא למדה אותו מאמה וסבתה, מתכונים שכל אחד יוכל להכין במטבח הביתי תוך שימוש בחומרי גלם זמינים ומקומיים.


 והפעם סדנת ממולאים חורפית לתחילת חודשי החורף הקרים

 

  • עלי גפן ממולאים
  • קישואים ממולאים בבשר ברוטב טחינה
  • חצילים ממולאים בבשר ובורגול ברוטב עגבניות
  • כרוב ממולא באורז ברוטב שום לימון
  • סלט סלק
  • קובה מתוקה ממולאת במרציפן פיסטוק ומי זהר
טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

יום בפריז #3

27.10.17
יום שישי
בשעה 10:30
הסדנא הבאה:
24.11.17
יום שישי
בשעה 10:30
350

שף קונדיטור אלון שבו יצא לסיור השנתי שלו בפריז, וחזר מצויד במתכונים וטעמים חדשים בהשראת קונדיטוריות העילית בעיר הכי מתוקה בעולם.

הקינוחים:

 

  • מילפיי בהשראת יאן קוברר: 5 שכבות של בצק מקורמל וקראנצ׳י וקרם פטיסייר.
  • בהשראת קלייר דמון: עוגת מוס שוקולד, מצופה גלסאז, שברי שוקולד מטומפרר. 
  • טארט קפה אינסופי בהשראת פייר ארמה: בצק פריך, שכבות של ביסקוויט קפה, גנאש קפה, מוס קפה וגלסאז׳ קפה
טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

סלט פאפאיה ירוקה ״סום טאם״ בסגנון מרכז תאילנד

חומרים:

1  כוס פפאיה ירוקה בוסרית וקשה חתוכה לרצועות דקות

4  שיני שום מקולפות

2  צ'ילי קטנים

חצי כוס שעועית ירוקה חתוכה

1  כף בוטנים קלויים

1.5 כפיות סוכר דקלים

1.5  כפות רוטב דגים

1.5  כפיות מיץ ליים

3  עגבניות שרי חתוכות לרבעים

ליים שלם חתוך לפלחים

 

אופן ההכנה:

1  מועכים בעזרת מכתש ועלי את השום, הצ'ילי השעועית והבוטנים.

2 מוסיפים סוכר דקלים, מיץ ליים ורוטב דגים וממשיכים לחבוט.

3 לאחר חצי דקה מוסיפים את העגבניות ומערבבים.

4 מוסיפים את הפפאיה וחובטים מספר שניות.

5  טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. הרוטב צריך להיות מאוזן חמוץ מתוק  -חריף  –מלוח.

שתף:

מסיבת חמישי

שף גיל חן
26.10.17
יום חמישי
בשעה 19:00
הסדנא הבאה:
30.11.17
יום חמישי
בשעה 19:00
299

שמחים להזמין אתכם למסיבת סוף הקיץ!

זו לא סדנה... זה לא קרב סכינים... זו מסיבת חמישי של סוף הקיץ ומספר המקומות מוגבל!

ארוחה מדהימה של שף גיל חן, עם הרבה יין ואווירה טובה בליווי DJ, באקדמיה של בולטהאופ.

המנות שיוכנו בערב הזה:

• פוקאצ'ה ועוד דברים טובים
• סביח ירקות שרופים, ביצה קשה, עשבים וסלסה חריפה
• סביצ'ה דג ים
• סלט סלקים שרופים, עגבניות בזיליקום וזיתי קלמטה
• כתף טלה בבישול ארוך בציר עגבניות ובצלים
• תפוחי אדמה מעוכים, זעתר, טחינה ופלפל שחור
• סלט ירוקים וקישואים בלאדי, נענע יבשה ולימון
• דג שלם צלוי בפרפום עגבניות, מרווה שרופה ואספרגוס
• קינוח הפתעה

טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

עלי גפן ממולאים ברוטב תמרינדי

חומרים:

קילו עלי גפן טריים

קילו אורז עגול

בהרט

קילו עגבניות

צרור נענע

צרור פטרוזיליה

4 כפות רסק עגבניות

4 כפות תמרינדי

מלח ופלפל שחור גרוס

כוס שמן זית

5 לימונים

 

אופן ההכנה:

ממלאים סיר במים בגובה של 10 ס"מ ומביאים לרתיחה. חולטים את עלי הגפן במים החמים כדקה, מוציאים ומניחים בצד להתקררות.

משרים את האורז במים כ20 דקות לפחות, מסננים ומניחים בקערה. מוסיפים פנימה את התמרינדי, רסק העגבניות, פטרוזיליה קצוצה, עגבניות קצוצות, נענע קצוצה ומתבלים במלח, פלפל ובהרט.

מוסיפים כרבע כוס שמן זית למלית האורז ומערבבים היטב. מתחילים למלא את עלי הגפן ומסדרים אותם בסיר רחב בעמידה (כדאי לרפד את תחתית הסיר במעט תפוחי אדמה או עגבניות).

מניחים צלחת על הסיר כמשקולת ושופכים את שמן הזית ומיץ הלימון על העלים. ממיסים כף של תמרינדי יחד עם כף של רסק עגבניות במעט מים ומוסיפים פנימה.

ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי העלים ומכסים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע.

בתאבון.

שתף:

מנות חג עם נוף

בשנתיים האחרונות המטבח הערבי התחיל להיכנס בצורה מסיבית לסצנה הקולינרית העכשווית בישראל לאור העובדה שהוא מושתת על חומרי גלם מקומיים וטריים. המטבח הערבי בישראל מושפע הן מהמטבח הלבנוני, הסורי והתורכי.
זוכת מאסטר שף ד"ר נוף עתאמנה אסמעיל מבשלת את המטבח הערבי המקומי המבוסס על חומרי גלם מקומיים וטריים עם הענקת טוויסט מודרני הן בהגשה והן בדרך ההכנה של המאכלים.

הסדנא שייצרנו עבורכם היא סדנא הכוללת את המאכלים מבית סבתא, מאכלים סורים ולבנונים ייחודיים על מנת ללמוד את רזי המטבח הערבי המקומי כפי שהיא למדה אותו מאמה וסבתה, מתכונים שכל אחד יוכל להכין במטבח הביתי תוך שימוש בחומרי גלם זמינים ומקומיים.
 
והפעם סדנה חגיגית במיוחד לחגים הקרבים!!! סדנה של מנות חג למרכז השולחן

 

  • קישואים ועלי גפן עם צלעות
  • סינייה דגים
  • עוגת כרוב ממולא
  • סלט ירקות צלויים וטחינה
  • סינייה חצילים בבשר ובורגול ברוטב
  • פלפלים חלאבי
  • כנאפה אגוזים
טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

Pages