| Culinary Academy | האקדמיה הקולינרית

סדנת ילדים באקדמיה לקולינריה

29.06.18
יום שישי
בשעה 10:30
הסדנא הבאה:
06.07.18
יום שישי
בשעה 10:30
400

יסודות הבישול לילדים ונוער 

עם מרוצת השנים העולם הקולינרי הולך ומתפתח. בעשורים האחרונים הפער בין צריכת מזון מתועש לבין מזון בריא, טרי ומזין ממזונות ברי קימא הולך וגדל. קורס הבישול לילדים ונוער נועד להקנות לכם ההורים ולילדיכם, טכניקות בישול בסיסיות ונכונות של מזונות טריים ושאינם מעובדים. אני מזמין אתכם בני הנוער והוריהם, להכיר בחדוות הבישול, להגיע ולהתנסות בהכנה של מנות ממטבחים שונים ומגוונים שיקנו לכם טכניקות חשובות, במחשבה וביצירת מנות נוספות בעתיד. הסדנה כולה מעשית.


המנות שיוכנו בסדנה:

  • סלט עלים ירוקים- הכנת אמולסיית ויניגרט בסיסית
  • טרטר ׳ספייסי טונה׳- כבישת דגים נאים 
  • סיגר תפוחי אדמה- טמפרטורות נכונות לטיגון עמוק 
  • טורטליני דלעת- הכנה ורידוד בצק פסטה טרי וטכניקת קיפול
  • פרגית ברוטב סאטה- צריבת בשר והשלמה נכונה
  • מוס שוקולד- הקצפה והשוואת טמפרטורות בין מסות
טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

סלט פסטה ירקות אדמה ושום:

מצרכים:

פסטה איכותית
פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוץ
חופן פרחי ברוקולי
חופן תרד 
חופן פטריות יער
צ'ילי חריף רצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
חמאה איכותית.

הוראות הכנה:

מכניסים לסיר עם מים רותחים ומומלחים את הפסטה לבישול של 4 דקות.
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים קלות פטריות, שום וברוקולי. לאחר טיגון קל מוסיפים את הפסטה ואת שאר הירוקים. מוסיפים קוביית חמאה מערבבים עד לקבלת רוטב סמיך.
המלצת השף! להשאיר מעט מי הבישול של הפסטה - העמילן שבמים מעשיר את מרקם הרוטב. 
מתקנים תיבול לפי טעם ומגישים עם פרמזן או כל סוג גבינה קשה לטעמכם... 

שתף:

סלט פאפאיה ירוקה ״סום טאם״ בסגנון מרכז תאילנד

חומרים

1 כוס פפאיה ירוקה בוסרית וקשה, חתוכה לרצועות דקות
4 שיני שום מקולפות
2 צ'ילי קטנים
1/2 כוס שעועית ירוקה חתוכה
1 כף בוטנים קלויים
1.5 כפיות סוכר דקלים
1.5 כפות רוטב דגים
1.5 כפיות מיץ ליים
3 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 ליים שלם חתוך לפלחים

אופן ההכנה

1. מועכים בעזרת מכתש ועלי את השום, הצ'ילי השעועית והבוטנים.
2. מוסיפים סוכר דקלים, מיץ ליים ורוטב דגים וממשיכים לחבוט.
3. לאחר חצי דקה מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
4. מוסיפים את הפפאיה וחובטים מספר שניות.
5. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. הרוטב צריך להיות מאוזן חמוץ מתוק  -חריף  –מלוח.

שתף:

שאן- ג'יאן באו (כ-20 יחידות)

מצרכים לבצק:
250 גרם קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח דק
140 מ"ל מים חמימים
כפית שמן

מצרכים למלית:
250 גרם בשר צלעות בקר טחון
3 בצלים ירוקים שלמים
2 שיני שום מגוררות
1 כף ג'ינג'ר מגורר
2 כפות רוטב סויה
1 כף שאושינג (יין אורז סיני)
1 כפית שמן סומסום
כף תערובת 5 התבלינים הסיניים
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות מים

אופן ההכנה:

1.    מכינים את הבצק- מניחים בקערה גדולה את הקמח והמלח. בקערה נוספת מערבבים את השמרים היבשים והסוכר יחד עם המים החמימים וממתינים כ-10 דק להתחלת תסיסת השמרים. מתחילים בהוספת תערובת השמרים לקמח תוך כדי בחישה מתמדת. לאחר הוספת כל הנוזלים מתחילים בלישת הבצק, כ- 10 דקות עד לקבלת בצק קשה, אחיד, ואלסטי. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה בקערה משומנת.
2.    מכינים את המלית- קוצצים את הבצל הירוק ומערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, מלבד המים. לאחר ערבוב המרכיבים מתחילים בהוספת המים כף אחר כף. מאחדים את המלית עם המים לפני הוספת הכף הבאה.
3.    התקנת הכיסונים- לשים את הבצק כ-5 דקות לאחר ההתפחה, על מנת להוציא ממנו את כל בועות האוויר. מגלגלים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט, ליצירת גליל (נקניק) בצק ארוך וצר יחסית. קורצים מהגליל כ-20 דסקיות במשקל 45 גרם לערך.  מניחים את הדסקיות תחת מגבת מטבח על מנת למנוע התייבשות הבצק. פוחסים כל דסקית בעזרת שורש כף היד ומרדדים לעיגול דק יחסית (כ-חצי מ"מ) מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מהמילוי, משאירים שוליים של כ- 1 ס"מ. תופסים את שולי הבצק על המילוי, מדביקים לסגירה ומסובבים לקבלת צורת שושנה. מניחים בצד על משטח מקומח עד לסיום התקנת כל הכיסונים.
4.    טיגון- אידוי- במחבת רחבה מחממים כ-4 כפות שמן צמחי (לריפוד המחבת בלבד). כשהשמן חם מסדרים את הכיסונים כאשר הסגירה מופנית כלפי מטה. ממתינים עד להזהבת הצד הסגור, משזה הוזהב, שופכים מצדי המחבת ומבלי להרטיב את הכיסונים כ-1/3 כוס מים פושרים, מכסים מיד במכסה וממתינים כ- 10 דקות, או עד היעלמות הנוזלים, ומגישים.

שתף:

שבועות עם גיל חן

14.05.18
יום שני
בשעה 18.30
400

שבועות עם גיל חן

סדנה חגיגית עם השף גיל חן לקראת שבועות.

בסדנה נכין:
נלמד להכין פסטה טרייה
סלט פסטה ירקות אדמה שמן זית ושום
לזניה גבינות זעתר
טארט ירקות ירוקים וגבינה כחולה
קישואים בלאדי על לאבנה וסומק
ולקינוח טארטאטן אגסים וג'יבנה
ומילפויי מסקרפונה ותותים  צלויים

טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.
סדנת מתוקים בלבן

סדנת מתוקים בלבן

16.05.18
יום רביעי
בשעה 18.30
350

שף קונדיטור אלון שבו נכין יחד את המתוקים (וגם המלוחים) שיעשו לכם את החג.

מה נכין?

עוגת הגבינה המושלמת
בצק פריך-שקדים, מלית גבינת מסקרפונה ווניל, ציפוי שמנת חמצמצה
x
טארט לימון ודיסקיות שוקולד
בצק פריך, קרם לימון, מכוסה דיסקיות שוקולד
x
טירמיסו קלאסי
בישקוטי שנכין בעצמנו, קרם מסקרפונה, קפה
x
מקלות גבינה
בצק עלים וגבינות מלוחות

טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.

מצרכים:

כתף טלה (לבקש מהקצב להוריד את המטקה)
5 עגבניות אדומות
5 בצלים חתוכים גס
4 שיני שום
2 פלפל חריף
ענף זעתר טרי / מרווה
שמן זית
מלח ופלפל
שלוק יין רוזה
2 עלי דפנה


הוראות הכנה:

בסיר רחב ״סוגרים״ את הכתף עד קבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים מהסיר.
באותו סיר מטגנים את הבצל, השום והפלפל החריף עד שקיפות ומוציאים.
באותו סיר מטגנים עגבניות וזעתר ביחד. מוסיפים את היין ועלי הדפנה.
ממתינים מספר דקות עד שהאלכוהול מתאדה ומוסיפים את הבצל והכתף לאותו סיר.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, סוגרים בנייר אפייה ומכסה.
מכניסים לתנור שחומם מראש (170 מעלות צלזיוס) למשך 3 שעות.
חצי שעה אחרונה ללא מכסה.

בתאבון!

שתף:
X

אנו מזמינים
אתכם להרשם ולהיות

חברי האקדמיה

האקדמיה הקולינרית של בולטהאופ מזמינה אתכם להצטרף למועדון החברים שלה וליהנות מעדכונים וחדשות, כולל הניוזלטר שלנו, מתכוני שף ייחודיים ופרויקטים מיוחדים.

​ההצטרפות למועדון היא בחינם,

מלאו את הפרטים שלכם כולל תאריך הלידה ותיהנו!

השפים זיו מנשה ואמרי בריל ארוחת חמישי באקדמיה הקולינרית של בולטהאופ

ארוחת ערב

עם השפים זיו מנשה ואמרי בריל
28.05.18
יום שני
בשעה 19.00
300

זיו מנשה - בוגר ה French Culinary Institute במנהטן, ניו-יורק. עבד במסעדות מעוטרות כוכבי מישלן מהמובילות בעולם, ביניהם  eleven Madison park  הנבחרה השנה למסעדה הטובה בעולם ובעלת שלושה כוכבי מישלן והשתלמויות במסעדות מכוכבות נוספות באירופה. בשנים האחרונות כיהן כשף בפועל של מסעדת הקיטשן מרקט
.
אמרי בריל – בוגר ה  Cordon Bleuבלונדון. עבד במסעדות מעוטרות כוכבי מישלן מהמובילות באירופה ובעולם, ביניהןHibiscus  בלונדון, והשתלמויות במסעדות מכוכבות נוספות באירופה. בשנים האחרונות כיהן כשף בפועל של מסעדת משייה.
לאחר שנים של עבודה במסעדות מובילות ונחשבות בארץ ובעולם, נפגשנו והחלטנו להקים את 5 – חוויות אוכל מרגשות ויוצאות דופן מחוץ לכותלי מסעדות.       

5 היא הזמנה לאתגר את החך והדמיון, 5 היא חוויה, המבוססת על שילוב של בחירת חומרי גלם מעולים, קולינריה אקלקטית של סגנונות וטעמים, יצירתיות, חדשנות ושירות מוקפד, מדויק ומותאם לצרכים.
אנו מביאים לצלחת את כל האהבה שלנו לארח, את כל הידע והתשוקה שלנו לבישול יוצא דופן ואת כל חמשת החושים.

על הארוחה:
ארוחת טעימות אישית כאשר המטרה היא להעניק לאורחים חוויה של ארוחה כמו במסעדות הטובות בעולם, ארוחה המשלבת את כל החושים ומאתגרת את החך והדמיון, בעצם הצצה לעולם היצירה הקולינרי והאישי שלנו. חומרי הגלם בארוחה הם על טהרת תוצרת מקומית ועונתית.

ארוחה בת 6 מנות הכוללת פתיח פינגר פוד, פתיח אישי, מנה ראשונה, מרענן חך, עיקרית וקינוח. בנוסף יוגשו 2 סוגי לחמי מחמצת עבודת יד עם 2 מטבלים.

הארוחה הינה פרונטלית וחוויתית, ומלווה בהסברים שלנו השפים לאורך הארוחה.

לפני הגשת מרענן החך אנו נערוך הדגמה פרונטלית עם חנקן נוזלי ונדגים כיצד מכינים גרניטה מהירה.

טופס הרשמה לסדנא:
* מילוי הפרטים אינו מבטיח השתתפות בסדנה ויש ליצור קשר במייל או בטלפון עם צוות האקדמיה למסירת פרטי תשלום.
אירועים עסקיים וחגיגות פרטיות באקדמיה הקולינרית של בולטהאופ

אירועים עסקיים וחגיגות פרטיות באקדמיה הקולינרית של בולטהאופ

האקדמיה הקולינרית של בולטהאופ מזמינה אתכם להתארח, לפתוח שולחן, לגעת, לטעום ולחוות. המטבח המאובזר שלנו והצוות המקצועי מציעים מסגרת מעוררת תיאבון לציון אירועים פרטיים בסגנון בוטיק – מסיבת הפתעה, יום נישואין, אירוע עסקי או פשוט חגיגה אינטימית עם חברים, בני משפחה וקולגות. מטבח האקדמיה כשר ומעוצב לאירוח באווירה נינוחה ואלגנטית. בכל האירועים שלנו מוגשים בנדיבות אוכל ומשקאות, וניתן לבחור בין כמה מתכונות אירוח:
 

אירוע במתכונת "קרב סכינים" – סדנת בישול פעילה המערבת תחרות בין קבוצות.  אירוע "קרב סכינים" הוא הזדמנות לצאת להפסקה משגרת העבודה וליהנות מכמה שעות של אקשן וטעם. אופי האירוע מתאים לכל מי שאוהב את המטבח וגם לאלו שמתבוננים מן הצד ונהנים מכוס יין טובה.
 

שולחן ערוך לארוחה – אוספים חברים, שותפים או בני משפחה ובאים לבלות בארוחה טובה באקדמיה הקולינרית של בולטהאופ. אנחנו מציעים את כל מה שאתם אוהבים במסעדה: אוכל משובח, יינות מובחרים, מלצרים ואווירת מותרות. הארוחה תוכן על ידי שף מול עיניכם בהתאם לתפריט שייבחר מראש על ידיכם ועם ייעוץ שלנו וייקבע בדיוק על פי הרצונות והחשקים שלכם.
 

סדנה פרונטלית – בואו לשלב בין התשוקה לאוכל לבין התשוקה ללמוד ולשכלל את כישורי הטבחות שלכם. השף שלנו יבשל, ידגים, יספר ויסביר ואתם תטעמו, תשתו יין טוב, תגלו דברים חדשים ותרחיבו את מאגר המתכונים שלכם.

סדנה מעשית – מה יותר נעים מלבשל בחברותא? בסדנאות המעשיות שלנו לומדים, מבשלים ואוכלים ביחד בליווי צמוד של שף. אתם מגיעים להתנסות, לשמוע סיפורים, לקבל טיפים וליהנות מהאוכל ומהאווירה. לבחירתכם מבחר גדול של סדנאות המתעדכן כל הזמן.

 

בראנץ' חברים – אנחנו באקדמיה דאגנו שלא תעבדו יותר מדיי קשה ולכן הרכבנו עבורכם סדנת בראנצ' עשירה שתמיד תבטא את הטאצ' האישי שלכם במטבח.

 

נוסף על סוגי האירועים שלעיל, ניתן גם לתפור אירוע, ארוחה או סדנה בהתאמה אישית לפי תקציב, מספר משתתפים וכמובן – הטעם שלכם. מטבח האקדמיה מעוצב בקפידה, עדכני ומתאפיין במיזוג בין קווים מודרניים לבין קלאסיקה ואיפוק. אירוע בחלל הפרטי והנעים של מטבח האקדמיה יענג את חובבי האסתטיקה ואת כל מי שיודע להעריך עיצוב טוב וליהנות ממנו. השילוב בין מטבח מקצועי לבין תחושת המותרות והיוקרה מדבר לחובבי הלייף סטייל ולמי שמבקש אירוע קצת אחר. הקולינריה והתשוקה להנאות הקטנות של החיים מחברות בין שלל האירועים שאנו מארחים ועורכים במטבח האקדמיה.

מטבח האקדמיה כשר בהשגחה רבנית. כל האירועים מוצעים לקבוצות פרטיות ולחברות.

עשינו לכם תאבון? אתם מוזמנים ליצור קשר. נשמח לענות על כל שאלה ולתכנן בשבילכם, בחשיבה משותפת, אירוע קולינרי שיתאים בדיוק למה שאתם אוהבים על הצלחת ולדרך שבה אתם אוהבים לארח ולהתארח.
 

קרא עוד...

Pages